Primăria Sectorului 5, campanie umanitară pentru refugiații din Ucraina ​

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a cerut demararea mai multor acțiuni de ajutorare a refugiaților din Ucraina. La discuții au participat mai mulți directori din cadrul primăriei, viceprimarii și city managerul instituției.

La ședința convocată luni de Piedone s-a decis ca modulele de informare aflate în sector să fie folosite ca puncte de colectare pentru produsele necesare cetățenilor veniți din Ucraina în România. Cei care doresc să doneze, fie că sunt locuitori ai Sectorului 5 sau nu, sunt rugați să aducă doar următoarele produse: lapte praf, îmbrăcăminte 0-14 ani, încălțăminte 0-14 ani, pături, conserve alimentare, pelerine de ploaie, baterii externe pentru încărcarea telefoanelor.

Rugămintea Primăriei Sectorului 5 este ca îmbrăcămintea, încălțămintea și păturile să fie noi, având în vedere că pandemia de COVID-19 nu s-a terminat. De asemenea, laptele praf și conservele să fie în termen de valabilitate. Toate lucrurile colectate vor fi sortate și ulterior distribuite prin intermediul Crucii Roșii.

Piedone, apel pentru donarea de sânge

Tot în cadrul ședintei, primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a făcut un apel la cetățeni pentru a merge să doneze sânge. Sângele donat va ajunge la poporul ucrainean prin intermediul Crucii Roșii, alături de care Primăria Sectorului 5 a semnat un protocol de colaborare.

Având în vedere că numărul ucrainienilor care intră în România este din ce în ce mai mare, în zilele imediat următoare, patru săli de sport din sector vor fi utilate pentru a putea găzdui cetățeni din Ucraina. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 se va ocupa ca refugiații să primească masă caldă, produse de igienă și medicamente. Totodată, în fiecare din cele patru săli de sport se va afla și un echipaj medical, pentru a acorda îngrijiri celor care au nevoie. Primăria Sectorului 5 se va ocupa și de transportul refugiaților de la Gara de Nord către sălile de sport unde vor fi găzduiți, prin intermediul microbuzelor aflate în cadrul instituției.

De asemenea, Primăria Sectorului 5 va deschide un cont de solidaritate „Din inimă pentru copiii Ucrainei”. Banii strânși vor fi gestionați tot de Crucea Roșie, care se va ocupa de achiziționarea tuturor celor necesare pentru miile de copii care în ultimele zile au fost nevoiți să doarmă sub cerul liber și să parcurgă ore întregi în frig, pentru a scăpa de atacurile din țara lor.

Totodată, Consiliul Local al Sectorului 5 va aloca suma de un milion de lei pentru achiziționarea produselor necesare refugiaților.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here