Primăria sectorului 1 a reabilitat termic toate blocurile din Bucureştii Noi

reabilitarea termică
Sectorul condus de Andrei Chiliman a cobntractat credite de sute de milioane de euro, fără avizul CGMB, doar pe baza unei hotărâri dubioase a Consiliului General

Primăria sectorului 1 a anunţat miercuri că a finalizat gratuit lucrările de anvelopare la toate cele 32 de blocuri din cartierul Bucureştii Noi, potrivit unui comunicat al autorităţii locale remis Portalului Național de Administrație Publică.

Andrei Chiliman
Andrei Chiliman

“Primăria sectorului 1 îşi va îndeplini angajamentul faţă de cetăţenii din această zonă administrativă şi va reabilita termic gratuit toate blocurile eligibile de a intra în acest program. După exemplul cartierului Bucureştii Noi, rând pe rând, toate zonele sectorului 1 se vor bucura în totalitate de avantajele reabilitării termice. La sfârşitul lui 2016 vom fi prima comunitate din România cu toate blocurile eficiente energetic”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Anul acesta, Primăria sectorului 1 şi-a propus reabilitarea termică a 190 de blocuri. Până la mijlocul lunii septembrie, a finalizat anveloparea la 158 de blocuri iar lucrările la alte 22 de imobile se află în diverse stadii de execuţie. Primăria estimează că până la sfârşitul anului locatarii din peste 800 de blocuri vor locui în imobile performante energetic.

Pentru finalizarea programului de reabilitare termică, Primăria sectorului 1 a semnat la sfârşitul lunii iulie un nou acord de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii, de 136,5 de milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here