Primăria Sectorului 1, licitație pentru Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare”

grădinița de vacanță, Tudorache, Pădurea Băneasa, Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1, Primăria Sectorului 1, Primarul Tudorache, Daniel Tudorache
Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache

Veste bună pentru bucureșteni. Primăria Sectorului 1 va începe în curând lucrările la noul spital construit de la zero, „Sfântul Vasile cel Mare”.

Astfel, Primăria Sectorului 1, prin Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat, a primit, marți, confirmarea de publicare a anunțului privind achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție pentru Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare”.

Termenul de publicare al anunțului, pe TED (Tenders Electronic Daily) – versiunea online a „Suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, dedicată achizițiilor publice europene, este de cinci zile.

Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” este o construcție pe care Primăria Sectorului 1 o ridică de la zero și reprezintă una dintre cele mai importante investiții din domeniul public din București și va fi cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria I A. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.405.000.000 lei (aproximativ 500.000.000 de euro).

În cifre, Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” înseamnă: 1.000 de paturi, 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă, 100.000 mp construiți. Spitalul va avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă.

„Datoria fiecărui edil responsabil este să realizeze investiții în infrastructura medicală și să contribuie la creșterea calității serviciilor medicale oferite românilor. Unul dintre proiectele mele de suflet, <> devine realitate!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În incinta viitorului spital, construit de Primăria Sectorului 1 pe Șos. București-Târgoviște nr. 10, se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.