Primăria Constanța vrea să suspende contractul cu Polaris pentru salubrizare

Primăria Constanța vrea să scape cât mai repede de ”moștenirea” fostului edil Radu Mazăre. Municipalitatea va depune la instanța supremă o cerere de suspendare a contractului cu firma care asigură serviciile de salubrizare și deszăpezire în oraș, Polaris M Holding.

polaris salubritateFirma este strâns legată de Radu Mazăre, care a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat șpagă de la patronul Polaris.

“Am propus Consiliului Local două acțiuni. Una de mandatare a Executivului, în vedere solicitării instanței printr-o cerere de suspendare a contractului, iar până în momentul în care instanța se va pronunța asupra acestei cereri de suspendare să constituim niște garanții care nu sunt menite să blocheze activitatea operatorului, ci să constituie cu cota de profit cu care acesta a participat la licitație o garanție în patrimoniul municipiului”, a spus Decebal Făgădău, vineri, după ședința Consiliului Local, citat de Mediafax.

Edilul a precizat că această măsură a fost agreată de către firma Polaris. “Am convenit cu Polaris că este cea mai bună soluție aceea de a ne adresa instanței supreme cu cererea de suspendare. Cererea de suspendare a fost încuviințată de către Consiliul Local și vreau să vă spun că în discuțiile pe care le-am avut cu conducerea Polaris chiar au solicitat ca această acțiune să fie depusă cât mai repede. Ambele părți contractuale au nevoie de lămurirea situației actuale și de modul în care acest contract se va derula sau nu. Această garanție se constituie într-o măsură de prevenție din partea municipiului. Compania Polaris a agreat cotele întrucât nu interferează cu activitatea economică. Vorbim doar de cotele de profit pentru fiecare operațiune, 8 la sută, respectiv 10 la sută și de asemenea această garanție este constituită până în momentul în care se pronunță instanța”, a explicat primarul interimar.

Consiliul Local Constanța s-a constituit parte civilă, în ședința din luna decembrie, în dosarul în care fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA, pentru că ar fi primit suma de 7 milioane de euro de la Polaris M Holding pentru ca această societate să câștige licitația pentru serviciul de salubrizare, prejudiciul fiind de peste 200 de milioane de lei.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here