Primăria Capitalei vrea să delimiteze cu garduri șinele pe unde circulă tramvaiul 1. Cât costă investiția

garduri pe linia tramvaiului 1
Și pe Șoseaua Colentina au fost montate garduri

Primăria Capitalei ar putea delimita traficul auto de cei aproape 22 de kilometri ai liniei pe unde circulă tramvaiul 1 şi tramvaiul 10, printr-o investiție de peste 6 milioane de lei în montarea unui gard de oţel, după modelul liniilor tramvaielor 41 şi 21.

Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna viitoare.

„Circulaţia tramvaielor pe traseul liniei 1/10 este îngreunată de cea a autovehiculelor care pătrund pe ampriza liniei de tramvai, neputându-se asigura o frecvenţă de circulaţie constantă, conform graficelor stabilite. Aplicarea acestui tip de reglementare a circulaţiei rutiere contribuie la creşterea vitezei de exploatare a tramvaielor şi o frecvenţă mai bună de circulaţie a acestora, ceea ce este în beneficiul cetăţenilor”, se arată în expunerea de motive.

Dacă proiectul va fi aprobat în şedinţa CGMB, municipalitatea va monta un gard din oţel, după modelul liniilor de tramvaie 41 şi 21, care să delimiteze linia pe care circulă tramvaiul 1 de traficul auto general, pe un traseu de 21,6 kilometri, exceptând intersecţiile, zonele de acces şi zona peroanelor.

Municipalitatea arată că separarea liniei de tramvai de restul traficului duce la creşterea vitezei medii, precum şi la creşterea numărului de călători cu aproape 440 /oră/sens pentru tramvaiul 1 şi de aproximativ 450 de călători/oră/sens pentru linia 10, iar venitul suplimentar să fie de 417.924 de lei pe lună.

„Un alt avantaj va fi acela de diminuare a accidentelor cu terţi participanţi la trafic şi pietoni care nu vor mai avea acces la intersecţia cu calea de rulare a tramvaielor, decât prin locuri prestabilite”, se mai arată în proiect. Investiţia este estimată la 6,28 de milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here