Primăria Capitalei va implementa un sistem informatic pentru călătorii RATB

RATB sistem informatic

Primăria Capitalei urmează să implementeze un sistem informatic prin care călătorii RATB să-şi poată alege ruta optimă între două puncte de pe raza orașului, fiindu-le comunicat şi timpul estimat de aşteptare până la sosirea vehiculului dorit.

Sistemul de informare costă peste 900.000 de lei.

“Publicul călător va beneficia de aceste informaţii prin intermediul unei aplicaţii pentru telefoane mobile, atât pentru sistemul de operare „Android”, cât şi pentru sistemul de operare „iOS”, acestea ocupând în prezent peste 99% din piaţa de profil. Această aplicaţie pentru telefoanele mobile va fi pusa la dispoziţia călătorilor, până la sfârşitul acestui an, cu titlu gratuit”, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti pe Facebook.

Sistemul de informare ar urma să fie implementat pe tot parcul circulant al RATB, astfel că autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile în aplicaţie pentru publicul călător. “În urma licitaţiei organizate de RATB pentru achiziţia «Sistemului de informare a călătorilor privind traseele RATB şi timpii estimaţi de aşteptare a vehiculelor în staţii», a fost declarată câştigătoare firma RADCOM S.R.L., valoarea contractului fiind de 915.000 lei, fără TVA”, mai anunţă sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here