Primăria Bucureştilor va construi două parcări supraetajate în Sectorul 2

Primăria Capitalei Primăria Capitalei va face două parcări supraetajate între blocurile din spatele Soselei Iancului. Parcările vor fi situate pe străzile Dridu Georgescu și Stănescu Gheorghe, informează HotNews.

Cele două parcări din sectorul 2 vor avea în total 250 de locuri. Parcările vor fi construite în cadrul proiectului de modernizare a șoselei iancului, proiect demarat de aproape trei ani de Primăria Capitalei.

Specialiștii municipalității susțin că parcările au ca scop descurajarea șoferilor care își garează mașinile la marginea drumului. După modernizarea șoselei Iancului Primăria Capitalei va interzice parcarea pe marginea șoselei. Asta în condițiile în care pe șoseaua Iancului a fost construită linie de tramvai independentă, iar spațiul destinat mașinilor este destul de îngust.

Un alt proiect local prevede construirea a trei parcări automate în Sectorul 6 al Capitalei. Lucrările sunt finanțate de primăria de sector care a încheiat deja un contract de șapte milioane de lei cu firma TETTAS. Parcările vor fi făcute în zona Drumul Taberei. O parcare automată permite ca pe o suprafață ocupată în mod normal de două mașini să poată fi parcate 12 autoturisme.

Până în prezent, în Sectorul 6, au fost realizate prin acest sistem automat peste 500 de locuri de parcare.

Primăria Capitalei a finanțat mai multe studii, între 2003 și 2008, pentru realizarea de parcări în București, însă din cele peste 20 de amplasamente studiate singurul pe care a apărut o parcare este cel de la Universitate.

LĂSAȚI UN MESAJ