Primăria Capitalei susține că nu se poate implica în proiectul Marii Grădini Centrale a Bucureștiului

Primăria Capitalei precizează că nu se poate implica, din punct de vedere administrativ și legal, în susținerea proiectului ”Marii Grădini Centrale” a Bucureștiului, deoarece zona din jurul Palatului Parlamentului este proprietatea statului, fiind în administrarea Camerei Deputaților.

„Spațiul verde situat între construcția denumită Casa Poporului și gardul de beton dinspre b-dul Libertății, Sector 5, reprezintă o secțiune din imobilul înscris în Cartea Funciară nr. 226.904, proprietate a statului român, aflat în administrarea Camerei Deputaților, fiind înscris în anexa 29 a Hotărârii de Guvern nr.1.705/ 29.11.2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, la poziția 35.247. Având în vedere cele expuse mai sus, Primăria Municipiului București nu se poate implica, din punct de vedere administrativ și legal, în susținerea acestui proiect”, a informat PMB, într-un comunicat dat publicității.

Primăria Capitalei menționează că poate face demersuri în acest sens doar dacă actualul proprietar transferă Municipalității acest teren și numai în urma unei dezbateri publice care să le ofere bucureștenilor posibilitatea de a se exprima în legătură cu acest proiect.

Pe 22 august, vicepreședintele PNL București Ovidiu Raețchi le-a transmis scrisori deschise primarului Capitalei, Gabriela Firea, și consilierilor generali prin care le solicita să susțină proiectul Marii grădini centrale a Bucureștiului. „Vă adresez această scrisoare deschisă pentru a vă propune în mod public să vă asumați și să susțineți proiectul ‘Marii grădini centrale’ a Bucureștiului, care presupune ca zona din jurul Palatului Parlamentului să fie redată cetățenilor prin integrarea sa într-un circuit verde care să cuprindă Casa Academiei și Parcul Izvor. Având în vedere demersurile juridice complicate în această direcție, dar și necesitatea de a amenaja și împăduri zona, este esențial ca acest proiect să fie demarat urgent dacă dorim ca zidurile Parlamentului să fie înlăturate concomitent cu inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului. Cu siguranță, punerea în practică a acestei idei ar rezolva o serie de probleme pe care le are Bucureștiul la ora actuală”, afirma Raețchi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.