Primăria Capitalei prezintă situația la deszăpezire. Cum au acționat Poliția Locală și angajații RATB

prognoza meteo deszăpezire

Primăria Municipiului București a prezentat vineri dimineața situația la deszăpezire, sector cu sector. Traficul rutier în Capitală se desfăşoară vineri în condiţii normale de iarnă, arterele principale fiind curăţate în proporţie de 30%-40%.

„În condiţii de ninsoare abundentă şi viscol toate utilajele acţionează acum în baterie, prin pluguire, însoţite de echipaje ale Poliţiei Locale, pe arterele principale, pentru ca acestea să rămână practicabile şi să nu apară probleme deosebite în trafic. Pe parcursul nopţii operatorii au acţionat pentru împrăştierea de material antiderapant şi pluguire în zona rampelor, pantelor, podurilor, staţiilor RATB şi a arterelor din urgenţa I şi urgenţa II. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curăţate în proporţie de 30%-40%, iar pe cele secundare s-a acţionat pentru pluguire, acestea fiind practicabile”, a precizat PMB.

Conform municipalităţii, operatorii de salubritate au acţionat şi în majoritatea staţiilor şi refugiilor RATB, din toate cele şase sectoare, unde a fost degajată zăpada, astfel încât accesul pietonilor la mijloacele de transport să se desfăşoare în condiţii normale. La ora 07,00, situaţia pe sectoare în ceea ce priveşte curăţarea arterelor principale era următoarea: Sectorul 1 – 20%; Sectorul 2 – 30%; Sectorul 3 – 30%; Sectorul 4 – 40%; Sectorul 5 – 30%; Sectorul 6 – 40%.

Operatorii au acţionat în cursul nopţii cu 400 de utilaje: Sectorul 1 – 89 de utilaje; Sectorul 2 – 49 de utilaje; Sectorul 3 – 62 de utilaje; Sectorul 4 – 95 de utilaje; Sectorul 5 – 37 de utilaje; Sectorul 6 – 61 de utilaje.

Reprezentanţii Poliţiei Locale au acţionat cu 18 echipaje/schimb şi au verificat modul în care operatorii de salubritate îşi desfăşoară activitatea şi respectă procedurile de intervenţie. Ei au sesizat aspecte depistate în teren privind străzi cu depuneri de polei, copaci căzuţi, panouri publicitare, schele de construcţii neancorate şi cabluri căzute. Totodată, au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei în intersecţiile unde nu au funcţionat semafoarele.

Angajaţii RATB au acţionat cu soluţii anti-îngheţ pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum şi la refugiile de tramvai. Pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugii au fost angrenaţi 353 salariaţi.

RATB a acţionat cu 22 de utilaje de deszăpezire şi 44 de angajaţi, fiind pregătită să intervină pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile cu 1.131 salariaţi, 207 vehicule şi utilaje, precum şi cu rezerve suficiente de sare, nisip şi soluţii anti-îngheţ, a mai informat PMB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.