Primăria Capitalei: Bucureştenii pot depune de azi cereri pentru ajutor financiar de handicap

Servicii Publice SA Veniturile totale medii lunare ale unei familii

Bucureştenii pot depune, începând de luni, cererile pentru ajutor financiar de handicap, în valoare de 500 de lei, atât la sediile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială (DGASMB), cât şi în format electronic.

Potrivit municipalităţii, solicitările şi documentele necesare pentru ajutor financiar de handicap pot fi trimise online, scanate, pe site-ul DGAS, la secţiunea „Stimulente financiare”, dar şi la sediile DGASMB, în funcţie de domiciliu. Astfel, cei care locuiesc în Sectorul 1 vor depune cererea la Centrul de Mentorat pentru Structurile Economiei Sociale din (Şos. Ştefan cel Mare, nr. 1, intersecţiebulevardul Iancu de Hunedoara cu Calea Dorobanţilor), persoanele cu domiciliul pe raza Sctorului 2 vor depune cererea la Centrul de informare şi consiliere pentru cetăţeni (Şos. Ştefan cel Mare, nr. 38, sector 2, vizavi de Aleea Circului), unde va fi prezent şi un interpret în limbajul mimoco-gestual pentru persoanele cu deficienţe de auz.

Persoanele cu domiciliul în Sectorul 3 vor depune cererea la Spălătoria Socială (Strada Armeniş nr. 2, sector 3, în zona Trapezului, pe partea cu Mega Image) sau la Structura de Economie Socială San The (Strada Lipscani nr. 104, Biserica Sf. Gheorghe), cei cu domiciliul în Sectorul 4 şi cei care locuiesc în Sectorul 5 vor depune cererea la Spălatoria Socială din Aleea Turnu Măgurele, nr. 17 (Complex OMINIS, staţia RATB Ciceu), iar cei care locuiesc în Sectorul 6 vor depune cererea la Spălătoria Socială din Drumul Taberei nr. 24 (Complex Favorit, intrarea din str. Pravăţ).

Municipalitatea arată că în primul trimestru al acestui an în Capitală erau înregistraţi 57.222 de adulţi cu handicap, neinstituţionalizaţi, din totalul de 57.806.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here