Primăria Capitalei a avansat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Piața Sudului

Pasajul Piaţa Sudului va fi finalizat până cel târziu pe 28 iulie, a anunţat vineri municipalitatea, precizând că primarul Capitalei i-a spus constructorului că este ultimul termen pe care îl acordă.

Potrivit municipalităţii, primarul general Gabriela Firea a primit asigurări de la reprezentanţii asocierii Astaldi – Euroconstruct, cu care s-a întâlnit joi, că Pasajul Piaţa Sudului va fi terminat până cel târziu pe 28 iulie.

Edilul a atras atenţia constructorului că acesta este ultimul termen pe care îl mai acordă pentru finalizarea construcţiei, în caz contrar contractul cu asocierea Astaldi-Euroconstruct va fi reziliat. Primarul a mai spus că responsabilii Unităţii de Implementare a Proiectului, din cadrul Primăriei Capitalei, vor monitoriza permanent lucrările, „pentru a se asigura că se respectă obligaţiile asumate prin contract, iar raportările scriptice corespund cu realitatea din teren”.

Circulaţia prin Pasajul Piaţa Sudului este deschisă din 28 aprilie pe câte o bandă pe sens. Firea spunea, la sfârşitul lunii aprilie, că a stabilit o întâlnire cu constructorii pasajului, la care ar urma să ceară deschiderea în totalitate a circulaţiei prin pasaj în luna iulie, fiind de neacceptat termenul de 30 octombrie propus de aceştia, în condiţiile în care lifturile şi scările rulante, ultimele elemente necesare, ar urma să fie livrate în iunie.

Lucrările la Pasajul Piaţa Sudului au început în primăvara anului 2014 şi construcția trebuia terminată la sfârşitul anului 2015, dar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, termenul a fost prelungit până la 30 iunie 2016.  Fiindcă nici acest termen nu a fost respectat, reprezentanţii municipalităţii au semnat Actul Adiţional la Contractul de finanţare, prin care administraţia este obligată să încheie lucrările până în decembrie 2018.

Investiţia este de 28,3 milioane de euro, din care finanţarea europeană este de 18,9 milioane de euro. Pasajul Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri şi înălţimea de cinci metri. În plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legătura cu staţia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafaţă vor fi desfiinţate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here