Prima ședință a Guvernului Orban. Reducerea numărului de ministere, pe ordinea de zi

Prima ședință a Guvernului Orban. Reducerea numărului de ministere, pe ordinea de zi
Sursa: Google

Guvernul Orban se reuneşte, astăzi, de la ora 12.00, în prima şedinţă oficială. Pe ordinea zi aflându-se Ordonanţa de Urgenţă pentru reducerea numărului de ministere de la 26 la 16.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea şi funcţionarea Guvernului, actul care va consifinţi reducerea numărului de ministere la 16.

„E în lucru Ordonanţa de Urgenţă.Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru Ordonanţa de Urgenţă de restructurare a Guvernului”, a anunțat, marți, Ludovic Orban.

„Prima prioritate e rectificarea bugetară și a doua este bugetul. Proiectul de buget lăsat de Eugen Teodorovici este pentru 28 de ministere. Din fericire pentru România o să avem 16 ministere, deci va trebui să lucrăm la acel proiect de buget să vedem dacă mai merge. Eu nu cred că putem să pornim de la el. În privința deficitului bugetar, ambiția noastră rămâne să rămânem în 3%. Știți, după 9 luni suntem la 2,6%”, a scris, pe Facebook, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

Asigurarea veniturilor pentru mineri

A doua Ordonanţă de Urgenţă pe care o va adopta noul Guvern este menită să soluţioneze situaţia celor 70 de mineri care s-au blocat ȋn subteran ȋn minele Paroşeni şi Uricani. Protestul a început în urmă cu o săptămână, iar minerii sunt supărați că nu primesc voucherele de vacanță, așteptate din august.

Guvernul Orban a fost învestit luni în Parlament primind 240 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ