Prima piață în care poți cumpăra ceapă și roșii cu cardul

Prima piață în care poți cumpăra ceapă și roșii cu cardul

Plata cu cardul în Piața Cibin din Sibiu este un proiect pilot, care urmează să fie extins în piețele din toată țara. Autoritățile speră astfel să atragă și clienții mai tineri, obișnuiți să meargă la supermarket, fără bani în buzunar.

Pentru început, 30 de tarabe au primit POS-uri, iar țăranii au fost învățați să le folosească, însă proiectul va fi extins, și în alte orașe.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost unul dintre primii cumpărători care a plătit câteva produse cu cardul în Piața Cibin – un borcan cu miere și câteva cireșe:

„Pentru mine, Piața Cibin este o emblemă a Sibiului. Se află printre obiectivele pe care le vizitează turiștii care vin în Sibiu. În felul lor, aceste piețe sunt unice. De aceea, trebuie să le păstrăm acest caracter, ceea ce nu înseamnă că hypermarketurile nu sunt importante. Ne aprovizionăm din hypermarket, ne aprovizionăm din piață, dar cum spuneam aici sunt produsele proaspete și sigur cele mai bune”, a declarat primarul Fodor, citat de turnulsfatului.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ