sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPreviziuni sumbre: Noul coronavirus dă simptome mult mai grave

Previziuni sumbre: Noul coronavirus dă simptome mult mai grave

-

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a explicat faptul că mutațiile pe care le-a suferit noul coronavirus în ultima perioadă dau simptome mai grave decât în mod obișnuit.

„Multă lume are posibilitatea să-și cumpere teste din farmacie, se testează, rămân acasă și speră că vor trece cu bine peste boală. Din păcate, se pare că tulpinile care circula la ora actuală, în afara faptului că sunt mai contagioase, s-ar putea să fie și mai patogene, ceea ce face ca evoluția bolii sa fie mai rapidă, spre forme severe, iar cu acest lucru ne confruntam noi în acest moment. Bătălia cu acest virus nu se câștiga în spital, ci în comunitatea. Trebuie să înțelegem că spitalele nu vor face față în momentul în care numărul de cazuri este foarte mare, n-au făcut nici în străinătate.

CITEŞTE ŞI: Avertismentul medicului Virgil Musta: Să nu fie prea târziu!

Oamenii ascund

A fost la un moment dat o discuție între specialiști, când se bănuia că atunci cand se las la liber testarea, oamenii vor ascunde. Omul dacă vrea nu declară, nici nu se testează, dar nici nu spune că are simptome. Cel mai important este să informam corect populația, să arătam care este situația cu care ne confruntam, care sunt, de fapt, soluțiile pe care noi, specialiștii le vedem și atunci dacă începem transmitem corect, poate vom avea rezultate. Cred ca ne așteptăm din partea autorităților să găsească soluțiile cele mai bune de sănătate publică pentru a limita transmiterea bolii și pentru a obliga oamenii sa respecte regulile”, a spus medicul Virgil Musta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...