Președintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, revine în fruntea PSD Prahova

Vicepreşedintele PSD Mircea Cosma, care s-a suspendat din funcţia de preşedinte al PSD Prahova în urmă cu aproape un an şi jumătate, după ce a fost pus sub urmărire penală de DNA, a revenit, vineri, în funcţie, anunţând conducerea organizației județene că își revocă suspendarea, informează Mediafax.

Mircea CosmaMircea Cosma (foto) s-a suspendat din funcția de preşedinte al PSD Prahova în februarie 2014, după ce a fost pus sub urmărire penală de DNA în dosarul în care ulterior a fost trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă și abuz în serviciu. În același dosar au fost deferiți justiției și fiul lui Mircea Cosma, deputatul Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă, directorul Direcţiei „Patrimoniu” din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dar și Răzvan Alexe, pentru trafic de influenţă şi dare de mită. DNA a început ancheta penală în acest dosar după ce Cosma ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean. Procesul se află pe rolul instanţei supreme.

De asemenea, Mircea Cosma este cercetat sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracţional. El are interdicția de a-și exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here