luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPreşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat în Dosarul Căprioara

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat în Dosarul Căprioara

-

CăprioaraPreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost achitat vineri de Judecătoria Cluj-Napoca în Dosarul Căprioara, în care a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție de abuz în serviciu, de fals și uz de fals. Sentinţa nu este definitivă.

Potrivit soluției date de judecători, s-a decis achitarea lui Marian Oprișan pentru infracțiunea de utilizare a creditului în alte scopuri decât cele legale, precum și pentru abuz în serviciu, uz de fals și fals intelectual.

„În baza art. 386 C.p.p. respinge ca nefondate cererile de schimbare a încadrărilor juridice date faptelor prin rechizitoriu și achită inculpatul Oprișan Marian sub aspectul săvârșirii infracțiunii de utilizare a creditului în alte scopuri prevăzute de art.10 lit. c din Legea nr. 78/2000. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals, achită inculpatul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu”, se arată în soluția dată de judecătorii clujeni.

Totodată, sechestrul asigurator dispus de DNA a fost ridicat. Aceleași măsuri au fost dispuse și pentru celelalte persoane inculpate în dosar. Sentința poate fi atacată cu apel în decurs de zece zile.

Procesul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, durează de opt ani, timp în care a fost mutat de la o instanță la alta. În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Oprișan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe președintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar și pentru modul a fost achiziționat Complexul Turistic Căprioara.

În rechizitoriu se arată că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate fictiv sau incomplet, deși banii au fost plătiți în avans de CJ Vrancea. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprișan a negociat și achiziționat, fără hotărârea necesară a CJ și fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic Căprioara, în jurul căruia deținea, împreună cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru această achiziție, Marian Oprișan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile CJ Vrancea. În plus, acesta ar fi întocmit și înaintat Guvernului o adresă falsă prin care a solicitat și obținut trei miliarde lei vechi din fondul de rezervă al Executivului, dar pretextele invocate în adresă erau false, iar banii ar fi fost utilizați tot pentru achiziția complexului.

DNA a reținut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului (MTCT), alți 600.000 de euro în dauna Consiliului Județean și aproape 75.000 de euro pagubă la bugetul Guvernului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...