Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, sare în ajutorul mogulului Sebastian Ghiţă

CosmaPreședintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, urmărit penal sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herțanu, a sărit joi în apărarea mogulului Sebastian Ghiţă.

„Din punctul meu de vedere, a interzice unui deputat să-și exercite mandatul nu este constituțional. Poți să interpretezi orice dintr-o convorbire telefonică. Vă aduceți aminte că, în 2007, noi eram revoltați că PD-ul dă pungi cu pește și alte chestii, când au fost europarlamentarele. Acum, dacă din 2007 până în prezent se constată că asta este o formă de corupere a alegătorului, e o altă discuție”, a spus Cosma la ieșirea din sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, unde s-a prezentat conform obligației impusă prin măsura controlului judiciar.

Mircea Cosma este urmărit penal în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, fiind acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite. Procurorii i-au interzis ca, pe perioada măsurii preventive, să-și exercite funcția administrativă.

În aceeași cauză mai sunt cercetați și deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, mai mulți oameni de afaceri și funcționari din cadrul Hidro Prahova, societate la care acționar majoritar este Consiliul Județean Prahova, dar și primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și mai mulți apropiați ai acestuia.

Procurorii DNA Ploiești au extins urmărirea penală față de Sebastian Ghiță, acesta fiind acuzat, pe lângă infracțiunea de sprijinire a unui grup infracțional organizat, de trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Totodată, în cazul acestuia anchetatorii au modificat condițiile măsurii controlului judiciar, prelungită recent, Sebastian Ghiță având interdicția de a-și desfășura activitatea în funcția de deputat, în exercitarea căreia a săvârșit fapta, și de a părăsi Ploieștiul fără încuviințarea prealabilă a procurorului.

De asemenea, procurorii au extins și sechestrul asigurător instituit în cazul lui Sebastian Ghiță.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here