Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, rămâne după gratii. Curtea de Apel Timişoara i-a respins contestaţia

Nicolae IoțcuCurtea de Apel Timișoara a respins marți contestația formulată de președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, împotriva hotărârii privind arestarea pentru 30 de zile, pentru trafic de influență, pronunțată sâmbătă de Tribunalul Timiș.

Apărătorii lui Nicolae Ioțcu au susținut că nu există probe și că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de influență.

„În cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în valoare de 1.600.000 de euro”, se arată în ordonanţa de reţinere.

Procurorii susţin că în acest fel Nicolae Ioţcu a determinat funcționari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferențial și a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influențându-i pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească drept câștigător al procedurii firma agreată. „Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți. La data de 22 iulie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 de lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe și diferența din suma totală pretinsă”, precizează DNA.

Pe 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranșă din suma totală de 40.000 de euro), Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here