Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate: Vaccinul antigripal va fi administrat şi în farmacii

covid

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat vineri că se pregăteşte un act normativ care să prevadă ca vaccinul antigripal să poată fi administrat şi în farmacii.

„Suntem în demersuri foarte avansate  pentru a implementa un proiect inclusiv pentru posibilitatea vaccinării pacienţilor, Dar în special vaccinul antigripal, în farmacii. Ieri la nivelul Guvernului a avut loc o discuţie în care în fază avansată se află un demers legislativ, Prin care dorim ca acest vaccin antigripal El trebuie început din toamnă să poată fi implementat şi la nivelul farmaciilor. (…, potrivit digi24.ro.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat vineri că se pregăteşte un act normativ care să prevadă ca vaccinul antigripal să poată fi administrat şi în farmacii.

„Suntem în demersuri foarte avansate  pentru a implementa un proiect inclusiv pentru posibilitatea vaccinării pacienţilor, Dar în special vaccinul antigripal, în farmacii. Ieri la nivelul Guvernului a avut loc o discuţie în care în fază avansată se află un demers legislativ, Prin care dorim ca acest vaccin antigripal care trebuie început din toamnă să poată fi implementat şi la nivelul farmaciilor. (…) Proiectul de act normativ pe care îl pregătim noi se referă numai la vaccinul antigripal. Care se va sincroniza cu eventualul vaccin care va fi implementat ca anti-COVID, Dacă acesta va apărea anul acesta, dacă nu ca şi măsură de prevenţie vaccinul antigripal să se poată efectua în farmacii. Dar deocamdată, pentru că nu există încă o rectificare bugetară, să poată fi făcut la cerere şi contra cost. Bineînţeles, cu respectarea criteriilor de calitate a efectuării acestui act terapeutic într-o incintă de farmacie. Bineînţeles cu autorizarea corespunzătoare a spaţiilor respective şi cu pregătirea şi formarea personalului farmaceutic în sensul efectuării acestui vaccin antigripal în sediul farmaciei”, a afirmat Cojan.

Telemedicina, permanentizată

Aceasta a spus că doreşte să promoveze un act normativ. Prin care să fie permanentizată telemedicina.

„Vreau să vă spun că noi, ca şi organism finanţator, suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă cu epidemia de coronavirus în ţara noastră. Cu pandemia în general în lume.De aceea măsurile pe care le-am luat în perioade de urgenţă le-am prelungit şi în perioada de alertă.Cu foarte mici modificări. (….) Dorim să promovăm un act normativ rapid.Tot în ideea menţinerii unei protecţii a pacientului cât şi a personalului medical. Dorim să permanentizăm această telemedicină. Pe care am introdus-o aproape fortuit odată cu starea de urgenţă datorată pandemiei cu coronavirus. (…) În continuare menţinem posibilitatea efectuării consultaţiei la distanţă în ambulatoriile de specialitate”, a subliniat Adela Cojan, potrivit .digi24.ro.

Proiectul de act normativ se referă numai la vaccinul antigripal.

„Proiectul de act normativ pe care îl pregătim noi se referă numai la vaccinul antigripal. Care se va sincroniza cu eventualul vaccin, Care va fi implementat ca anti-COVID, Dacă acesta va apărea anul acesta, dacă nu ca şi măsură de prevenţie vaccinul antigripal să se poată efectua în farmaci. Pentru că nu există încă o rectificare bugetară, să poată fi făcut la cerere şi contra cost.

Cu respectarea criteriilor de calitate a efectuării acestui act terapeutic într-o incintă de farmacie. Bineînţeles cu autorizarea corespunzătoare a spaţiilor respective şi cu pregătirea şi formarea personalului farmaceutic în sensul efectuării acestui vaccin antigripal în sediul farmaciei”, a afirmat Cojan.

Telemedicina,permanentizată

Aceasta a spus că doreşte să promoveze un act normativ.Prin care să fie permanentizată telemedicina.

„Vreau să vă spun că noi, ca şi organism finanţator, suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă cu epidemia de coronavirus în ţara noastră. Cu pandemia în general în lume. Tocmai de aceea măsurile pe care le-am luat în perioade de urgenţă le-am prelungit. Si în perioada de alertă cu foarte mici modificări. (….) Dorim să promovăm un act normativ în cel mai scurt timp. Tot în ideea menţinerii unei protecţii a pacientului cât şi a personalului medical. Dorim să permanentizăm această telemedicină, Pe care am introdus-o aproape fortuit odată cu starea de urgenţă datorată pandemiei cu coronavirus. (…) În continuare menţinem posibilitatea efectuării consultaţiei la distanţă în ambulatoriile de specialitate”, a subliniat Adela Cojan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.