Preotul Visarion Alexa, reținut deoarece a agresat sexual o enoriașă. Reacția BOR: Vestea este una absolut șocantă

Preotul Visarion Alexa, de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Nicolae-Militari, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de agresiune sexuală. Reprezentanții BOR spun că „vestea este una absolut șocantă”, iar Arhiepiscopia Bucureștilor va face o anchetă independentă.

„În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București în urmă unor grave acuzații menționate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul Consistoriului bisericesc”, susține Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Poliţiştii din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București- Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

„În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, a precizat DGPMB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here