Preotul bătăuş, oprit de la slujire! Este plângere şi la Poliţie

Părintele Calistrat
Părintele Calistrat

Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, a anunțat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

CITEŞTE ŞI: Părintele Calistrat a intrat în gura Anei Maria Prodan: Rușine BOR că permite unor asemenea „preoți” să vorbească în acest hal!

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

„O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate. Mai fac precizarea și că Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultății de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, promoția 2014. A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016.”, a mai transmis acesta.

Ce spune preotul

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, are propria variantă după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea mănăstirii.

Într-o reacţie pe care a avut la bzi.ro, părintele folosește un limbaj jignitor la adresa enoriașelor, insinuând că ar avea probleme psihice.

„Părerea mea e că sunt ușor deviante, în rest nu am nimic cu ele, sunt două suflete nevinovate.

Dar când faci chestii premeditate obraznice, tu dorești să spurci imaginea mănăstirii, atunci e o obrăznicie.

Mănăstirea noastră o cunoaște atâta lume, vin oameni de peste tot, și vii tu – o măciucă de asta isterică nemăritată – să faci teatru în față la 500 de oameni?”, a replicat părintele Calistrat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here