Preotul acuzat că ar fi omorât un bebeluş în timpul Tainei Botezului, SUSPENDAT

Preotul sucevean care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a făcut anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a explicat ce se va întâmpla pe viitor cu respectivul preot. „Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În paralel, și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Bebelușul de șase săptămâni și-a pierdut viața, după ce a făcut stop cardi-respirator în timp ce era botezat la Biserica Sf. Constantin și Elena din municipiul Suceava.

În înregistrarea video din timpul ceremoniei religioase de botez se observă că preotul scufundă copilul în cristelniţă cu faţa în sus, în timp ce îi ţine mâna la gură şi nas. Specialiştii în Teologie susţin că în timpul botezului copiii sunt scufundaţi în apă cu faţa în jos.

În dimineaţa zilei de luni, 1 februarie, în jurul orei 6.00, s-a stins din viaţă Iustin, copilul de şase săptămâni, care a fost adus în stare critică la Spitalul Suceava, după ce a fost scufundat în apă, la slujba de botez. Este vorba despre un copil care a intrat în stop cardio-respirator după ceremonia religioasă de botez, oficiată la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here