sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPreotul acuzat că a bătut două enoriaşse se apără: Nu sunt agresiv,...

Preotul acuzat că a bătut două enoriaşse se apără: Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa!

-

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, cunoscut atât pentru aparițiile sale TV cât și în mediul online, și-a exprimat punctul de vedere, relatând versiunea sa, în timpul emisiunii săptămânale difuzate de BZI Live, în contextul în care a apărut pe o filmare în timp ce lovea o femeie în curtea lăcașului de cult. „Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa”, a spus preotul.

CITEŞTE ŞI: Părintele Calistrat a intrat în gura Anei Maria Prodan: Rușine BOR că permite unor asemenea „preoți” să vorbească în acest hal!

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, cunoscut pentru sfaturile de viață pe care le oferă în mediul online, a fost filmat în timp ce lovea o femeie, în curtea bisericii, după slujbă. Femeile care îl acuză pe preot de violență s-au prezentat miercuri seară la camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași.

Potrivit medicilor, cele două femei aveau câteva julituri la cot și la genunchi, însă acestea au susținut că au leșinat și au enumerat alte presupuse traumatisme craniene și afecțiuni provocate de preot. Totodată, medicii au mai menționat că cele două femei au avut un comportament agresiv față de medici, asistenți și de ceilalți pacienți.

Femeile au mers la spital

„Au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor două femei în vârstă de 34 și 43 de ani, în jurul orei 19.00, care au declarat că au fost agresate. Au plecat și au revenit la ora 20.30, au fost consultate de medicul de urgență, ORL și oftalmologie. Ambele femei aveau traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței declarativ, precum și traumatism toracic la femeia de 34 de ani, însă s-au constatat doar escoriații la cot și genunchi. Au refuzat continuarea investigațiilor medicale și au primit recomandări pentru Spitalul de Neurochirurgie și pentru Medicină Legală. Au fost agresive verbal cu medicii și asistenții și neînțelegătoare față de suferința altor pacienți”, a declarat Diana Cimpoeșu, șefa SMURD Iași.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au precizat inițial că nu există nicio plângere primită pe adresa preotului sau vreo anchetă a Inspecției Bisericești aflată în curs. Ulterior, aceștia au revenit și au explicat că, după consultarea imaginilor video, vor cerceta incidentul.

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...