(VIDEO) Preoți care nu respectă ordonanța militară. Zeci de credincioși la slujbele organizate la Timiș și Cluj-Napoca

Preoți care nu se tem de coronavirus și nu respectă ordonanța militară, la Timiș și Cluj Napoca.

Preotul din localitatea timișeană Bethausen, amendat

Preotul din localitatea timișeană Bethausen a primit o amendă de 300 de lei, pentru că a organizat, duminică, în biserică, o slujbă cu 40 de persoane, transmite Mediafax.

Poliţiştii din Timiș s-au sesizat din oficiu după ce au aflat că la biserica din localitatea Bethausen are loc o slujbă religioasă la care participă aproximativ 40 de persoane.

„Din verificările efectuate s-a constatat că organizatorul slujbei este un bărbat în vârstă de 39 de ani”, anunță Poliția Timiș.

Credincioși prezenți la slujbă au fost informați că sunt obligaţi să respecte Ordonanței Militară cu privire la adunările publice şi li s-a cerut să iasă imediat din biserică, iar organizatorul a primit o sancțiune.

Surse locale spun că amenda e de 300 de lei, iar cel amendat este preotul.

Zeci de credincioși, împărtășiți în fața catedralei ortodoxe din Cluj Napoca.

„În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obișnuită”, explică Mitropolia Clujului, după ce duminică au apărut imagini video cu zeci de credincioși care au fost împărtășiți în fața catedralei ortodoxe din Cluj Napoca.

Punctul de vedere al Mitropoliei Clujului

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, pentru Mediafax, că preotul a respectat recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obișnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioși vechi, care așa s-au împărtășit de fiecare dată, și nu au reținerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanței militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioși”, a spus Ivanov.

La rândul său, prefectul Mircea Abrudean a declarat că a discutat această problemă cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și nu vor mai avea loc astfel de evenimente.

„Vom face o anchetă și vom lămuri subiectul. Nu există excepții de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a spus Abrudean.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here