Premierul Nicolae Ciucă: Majorarea cu 50 % a taxelor și impozitelor locale a fost luată în coaliție

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că decizia  privitoare la majorarea cu 50% a taxelor și impozitelor locale a fost deja luată în coaliție.

Premierul a subliniat că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată, deoarece autoritățile locale au atenționat că acest lucru era imposibil de realizat până la sfârșitul anului, potrivit antena3.ro.

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliției, a fost discutat şi cu reprezentanții autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Județene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum”, a precizat premierul Ciuca.


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.