Premierul, date de ULTIMĂ oră despre rectificare: Cine va primi bani în plus

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă anunță detaliile rectificării bugetare și explică faptul că aceasta va fi pozitivă, iar principala preocupare a Guvernului a fost să asigure banii necesari pentru investiții și pentru funcționarea serviciilor publice.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a RĂBUFNIT: Ciucă ga-ran-tea-zăăă.. drep-tul… la li-be-răăă ex-pri-maaa-reee

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei.

Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanțarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie și pentru cetățeni, reducând, în același timp, cheltuielile pentru bunuri și servicii ale tuturor ministerelor.

Sprijin pentru România

Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie, așa cum ne-am angajat prin Programul „Sprijin pentru România”. Bugetul schemei de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei.

Continuăm să menținem măsurile de protejare a cetățenilor, de susținere a serviciilor publice esențiale – activitățile în spitale, în școli, în toate instituțiile statului -, precum și activitatea din industria alimentară și a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanțială în bugetul de stat.

Totodată, ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creșterii prețului la carburanți. De la momentul luării deciziei, prețul la carburant a scăzut. Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluție bună având în vedere că am putut cu toții să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea prețului la carburanți.

Valorificăm toate oportunitățile de finanțare pe care le avem din fonduri naționale și europene și le punem în valoare în beneficiul cetățenilor români și al economiei naționale.”, scrie Nicolae Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here