Premierul a trimis Corpul de Control la Ministerul Mediului! Ministrul habar nu avea de blocarea conturilor Blue Air

FOTO: Anna Zvereva /Wikimedia Commons
FOTO: Anna Zvereva /Wikimedia Commons

Premierul Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control la Ministerul Mediului în cazul anulării curselor Blue Air, motivul fiind că Administrația Fondului pentru Mediu nu avea dreptul legal să pună poprire pe conturile companiei aviatice.

CITEŞTE ŞI: ŞOC. Ambasadorul României în Cipru le dă flit românilor abandonaţi de Blue Air: Să se descurce şi singuri!

Decizia de poprire ar fi fost luată de șeful AFM.

Toate cursele Blue Air pentru care s-au cumpărat bilete în perioada 6 septembrie – 9 octombrie au fost anulate după ce AFM a pus poprire pe conturile companiei. Blue Air informează că numărul total de pasageri afectaţi de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Ce a spus ministrul

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, a declarat că conturile Blue Air au fost blocate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) din cauza datoriei de 28 milioane de lei la bugetul AFM. Ministrul mai spunea că blocarea conturilor Blue Air nu justifică decizia companiei de a-și anula zborurile și o îndemna pe aceasta să continue zborurile.

După 24 de ore, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air, după ce compania a cerut eșalonarea datoriilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here