PREMIERĂ. Hotel din Mamaia obligat de instanţă să restituie banii unui turist nemulţumit

Un hotel din Mamaia a fost obligat de instanță să restituie unui client banii pentru un sejur ratat, aceasta fiind o decizie fără precedent în turismul românesc.

Procesul a fost deschis după ce turistul a fost nemulțumit de condițiile oferite de hotel și a făcut plângere în acest sens.

Bărbatul a cumpărat în 2019 un pachet de servicii, constând într-un apartament în regim all-inclusive cu o valoare de aproape 4.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Hoteluri amendate de ANPC, la Mamaia, pentru nereguli

Potrivit reclamantului, pe site-ul unității de cazare, reieșea că hotelul are camerele renovate și că totul era în stare impecabilă, dar, la momentul cazării, turistul a găsit cu totul altceva.

Hotelul i-ar fi propus acestuia să-l mute în altă cameră, dar omul a refuzat și a cerut restituirea prețului achitat.

Judecătorii au decis că hotelul trebuie să restituie reclamantului întreaga sumă de bani.

Turistul minţit că totul e nou

Povestea începe în luna martie 2019, când turistul a cumpărat un pachet de servicii, constând într-un apartament în regim all inclusive, perioada 1-5 iulie 2019, la hotelul Victoria din Mamaia, valoarea pachetului fiind de 3.888 lei.

Omul spune că a închiriat un apartament deoarece are doi copii minori (de 3 ani şi 1 an şi jumătate), fiecare putând fi cazat separat într-o cameră, iar din discuţiile purtate la momentul respectiv cu reprezentanţii hotelului şi din informaţiile furnizate pe site-ul unităţii de cazare, reieşea în mod clar că hotelul are camerele renovate şi că totul era în stare impecabilă.

Reprezentaţii hotelului Victoria au arătat că o parte din aceste nemulţumiri le-au fost aduse la cunoştinţă cu o zi înainte de terminarea sejurului „până la acel moment neexistând nicio reacţie negativă în raport de condiţiile de cazare oferite”. Hotelul i-ar fi propus turistului să-l mute în altă cameră, dar acesta a refuzat arătând că a doua zi pleacă şi a cerut restituirea preţului achitat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here