Preferatul PSD la Curtea Constituţională va încasa 46.000 de lei pe lună

Judecătorul Cristian Deliorga va încasa 46.000 de lei pe lună

Judecătorul Cristian Deliorga, preferatul PSD la Curtea Constituţională va încasa 46.000 de lei pe lună după ce va cumula pensia de magistrat cu salariul de judecător constituţional.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, în şedinţa de marţi, pensionarea începând cu data de 15 iunie a judecătorului Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanţa. Potrivit dosarului de pensionare, el va primi o pensie de 21.028 de lei.

Cristian Deliorga este propunerea PSD pentru un mandat de nouă ani la Curtea Constituţională, el fiind validat de Senat în urmă cu trei săptămâni.

Va cumula pensia şi salariul de la buget

Având în vedere că salariul mediu anual al judecătorilor de la CCR este de 300.000 de lei, Deliorga va cumula pensia de magistrat cu salariul de judecător constituţional, rezultând un venit lunar net de 46.000 de lei pe lună, adică aproape 10.000 de euro.

Cristian Deliorga a fost cercetat în dosarul angajărilor ilegale de la Institutul Naţional al Magistraturii pe când era membru în CSM. A scăpat de acuzaţii „la limită”, s-a retras la Constanţa, apoi s-a transferat ca judecător, el fiind procuror de formaţie.

Deliorga este considerat drept un apropiat al procuroarei Adina Florea de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Florea fiind mai mulţi ani subordonata sa.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Aceasta persoana are o fata ce avea media anuala la scoala generala 7 si a obtinut la evaluarea de la clasa a opta 9.95, adica prima, sa inscris la liceul l M.Eminescu din Constanta la sectia uman si taticu, adica DELIORGA, i-a arannjat progeniturii clasa ca in occident.Nimeni nu putea calca in clasa aceia daca nu era inscris .Acum beizadeaua este mare notar.Oare cum o fi ajuns? Sa facem o similitudine mentala si sa ne imaginam cum s-a comportat aceasta persoana ca jurist si cit de corect poate fi in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here