Prefectul de Argeş a semnat decretul de suspendare din funcţie a primarului Piteştilor, Tudor Pendiuc

suspendare din funcțiePrefectul județului Argeș, Mihail Oprescu, a anunțat joi că a semnat ordinul de suspendare din funcție a primarului municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, arestat preventiv într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

„În urma comunicării de către instanță a faptului că domnul primar este în stare de arest, a fost semnat ordinul de suspendare din funcție a acestuia. Ordinul a fost comunicat atât Consiliului Local Pitești, Primăriei Pitești, cât și celorlalte instituții abilitate”, a declarat prefectul Mihail Oprescu.

Ordinul prefectului a intrat în vigoare de la data semnării, respectiv 20 ianuarie 2015, la aproape două luni și jumătate de la data arestării lui Pendiuc. Atribuțiile primarului Tudor Pendiuc au fost preluate, încă din 25 noiembrie 2014, de viceprimarul Cornel Ionică, conform unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Pitești.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Pitești, convocată de celălalt viceprimar al municipiului, Laurențiu Zidaru, și care s-a desfășurat marți după-amiază, s-a aflat un singur proiect de hotărâre, privind „exercitarea temporară a atribuțiilor conferite prin lege primarului de către un viceprimar”. Viceprimarul Cornel Ionică a fost singurul care a candidat pentru preluarea temporară a atribuțiilor primarului, fiind ales de consilierii locali cu majoritate de voturi.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar în care este cercetat pentru fapte de corupție în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Pendiuc este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, în același dosar fiind cercetată și fiica sa, Ema Pendiuc, precum și mai mulți oameni de afaceri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here