Prefectul cere măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu, după ce două persoane au sărit gardul

Aeroportul Sibiu

Prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a cerut măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu, după ce două persoane au sărit gardul şi au înercat să fure o maşină.

La şedinţa de miercuri a Consiliului Prefectural a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, iar prefectul i s-a adresat lui, având în vedere că Aeroportul este în subordinea CJ Sibiu.

„Rugămintea mea este să transmiteţi mai departe şi Consiliului Judeţean să avem un pic grijă pe partea de securitate în ceea ce priveşte Aeroportul Sibiu.(…) Mă refer cu precădere la partea de logistică specifică siguranţei în contextul în care vine Summit-ul. Mă refer la incidentul cu cei care au sărit gardul şii au luat masina. Vă rog frumos, în condiţiile in care vor fi delegaţ – şi ştim bine ce va fi – nu este suficient ca structurile MAI-ului să fie mâini şi picioare, îşi vor face treaba, dar încercaţi să redirectionati la nivel de management sau la nivel de alocare a sumelor de bani si dotarea specifica a gardurilor, a camerelor de luat vederi ca sa nu se mai întâmple”, a spus Adela Muntean.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au precizat că incidentul a avut loc în luna martie, iar cele două persoane au fost sesizate de echipele Aeroportului. “Două persoane, un adult şi un minor, au escaladat gardul de protecţie al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului. Cele doua persoane au incercat sa sustraga un autovehicul, proprietatea aeroportului, insa au fost surprinsi de catre personalul aeroportuar care a gestionat situatia conform procedurilor. Precizam faptul ca persoanele nu au ajuns in proximitatea aeronavelor!” a declarat Alexandra Pacurar, purtator de cuvânt la Aeroportul Sibiu.

Cei doi au fost predati Politiei Transporturi pentru cercetări. Incidentul a fost raportat și Autorității Aeronautice Civile Române, autoritate care are in competent securitatea aviatiei civile. Municipiul Sibiu va găzdui în 2019 Consiliul European Informal – summit-ul şefilor de stat sau de guvern. Potrivit datelor oficiale, la Summit sunt aşteptaţi 27 de lideri europeni şi 36 de delegaţii oficiale. Se va vorbi în 24 de limbi, vor fi 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti.

LĂSAȚI UN MESAJ