Prefectul Capitalei, palmă pentru Clotilde Armand: În niciun caz, nu reziliem contractul cu Romprest!

clotilde armand

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat cu ce diferă situația de acum privind impunerea stării de alertă în Sectorul 1 cu situația din iunie când a refuzată impunerea stării de alertă.

”În momentul 7 iunie a fost o solicitare de stare de alertă pentru că nu se ridicau deșeurile menajere, cele produse în gospodării. În urma discuțiilor și analizei s-a constatat că acele deșeuri nu erau ridicate din cauza unui blocaj la sortatori. În momentul acela am găsit o soluție care nu presupunea impunerea unei stări de alertă”, a declarat prefectul Capitalei.

CITEȘTE ȘI: Primărița Clotilde Armand ține închisă „Grădinița de vacanță”

Stoica a precizat că blocajul acum este generat de existența a multor deșeuri necontrolate pe străzi.

„Și aceste deșeuri sunt generate de faptul că există o indisciplină și la nivelul agenților economici și la nivelul populației și de faptul că prestatorul nu poate să facă față acestui val de deșeuri”, a subliniat prefectul.

Instanța va decide

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că până în momentul în care o instanță va decide altceva, starea de alertă va rămâne în vigoare în Sectorul 1. Starea de alertă ar putea fi ridicată abia în momentul în care se va găsi o soluție alternativă.

„Atunci instanța va decide, cu siguranță. Dacă instanța nu decize intreruperea stării de alertă, aceasta rămâne în vigoare.

Această imprecizie a autorităților sanitare ne arată că trebuie să acționăm cu celeritate. Este o stare de alertă generată de constatarea legată de faptul că serviciile de salubritate nu funcționează.

În momentul în care vom găsi o soluție alternativă, cu siguranță că vom înceta starea de alertă.”, a spus Alin Stoica.

Nu vrea rezilierea contractului

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri, după ce a acceptat instituirea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza crizei gunoiului, că nu se pune problema rezilierii contractului cu firma Romprest.

"În niciun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră. Cred că Romprest e parte din soluţie, trebuie să presteze serviciile care merg bine, ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru ridicarea gunoiului de pe străzi trebuie aduse capacităţi suplimentare. (...) Concret, să existe capacităţi suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă care să poate alături de Romprest să rezolve situaţia", a explicat prefectul.

Starea de alertă provocată de criza gunoaielor din Sectorul 1 va intra în vigoare sâmbătă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here