Prefectul Berbeceanu își pune cenușă în cap și anunță o EROARE în decizia CMBSU! Restaurantele și cafenelele din București își prelungesc programul

foto, sursa: Berbreceanu, google

Bulversare cu ridicarea restricțiilor! Restaurantele și cafenelele din București vor fi deschise până la ora 23 și nu până la ora 21, cum anunțase vineri, printr-o decizie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Acest lucru a fost anunțat de Prefectura București. Ea precizat că autoritățile au luat o decizie greșită din cauza unei erori materiale în decizia Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Pentru a rezolva problema, a fost emisă o erată. În aceasta prefectul municipiului București, Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru greșeala autorităților.

 Anunțul Prefecturii

„Instituția Prefectului –  Municipiul București informează că, în Hotărârea nr.2 din 22 ianuarie, adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, s-a constatat o eroare materială. Ea privea intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor. A fost înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, este prevăzut orarul 06.00- 23.00. Acesta este ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor ”, se arată în comunicat. 

 Prefectul Berbeceanu recunoaște greșeala și cere scuze

„În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a constatat că, între 20.01.2021 – 22.01.2021, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori. Acest lucru potrivit comunicării oficiale a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. S-au luat în discuție obligativitatea respectării prevederilor privind prelungirea stării de alertă în România. Acest lucru începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. (…) Nu au existat discuții referitoare la modificarea intervalului orar în care se vor aplica acestea măsuri. Potrivit Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a fost întocmită Erata la Hotărârea 2 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Ea va fi adusă la cunoștința publicului.

Prefectul municipiului București, domnul Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru eroarea sus menționată”, se mai arată în comunicat, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here