Preafericitul Daniel a împărțit iconițe în secția de votare

Foto: basilica.ro
Preafericitul Daniel a împărțit iconițe în secția de votare

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a votat duminică, în jurul orei 17.30, pentru turul I al alegerilor prezidențiale, la secția 661 din cadrul Școlii Gimnaziale Ienăchiță Văcărescu din București.

Înainte de a părăsi sala de vot, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le-a oferit iconițe celor prezenți.

Peste 7,6 milioane de alegători s-au prezentat la vot, în ţară, duminică, până la ora 18.00, procentul fiind de 42,19%, potrivit datelor oficiale prezentate de Biroul Electoral Central (BEC). În judeţele Ilfov şi Cluj prezenţa este de peste 50%, în timp ce în judeţele Covasna, Vaslui şi Satu Mare se înregistrează cea mai mică prezenţă la urne, în jurul a 30 de procente. În Capitală, prezenţa era, la ora 18.00, de 47,40%. În străinătate au votat peste 550.000 de persoane.

Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară. Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59. În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00. , cea de-a treia zi a votului în străinătate pentru alegerea preşedintelui României continuă în 816 secţii de votare din Asia, Europa, Africa şi America până la ora locală 21.00.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here