În prag de alegeri, 11 blocuri ANL au fost inaugurate la Brăila

Lucrările la cele 11 blocuri construite prin programul ANL au început în urmă cu patru ani, însă din lipsa finanțărilor, proiectul a fost blocat mai bine de doi ani. Abia în toamna anului trecut au fost reluate lucrările, astfel că cele 11 blocuri au fost inagurate acum în prag de alegeri.

Cele 11 blocuri ANL însumează 136 de locuinţe, din care 106 sunt apartamente cu două camere şi 30 garsoniere, valoarea investiţiei fiind de 19.655.125 lei.

Blocurile sunt construite în regim P+3, suprafaţa utilă a unui apartament cu două camere fiind de 54,4 mp, iar cea a unei garsoniere de 39 mp. Fiecare bloc are centrala termică pe scară, apartamentele fiind contorizate separat pentru apă rece şi apă caldă, energie electrică şi gaze.
Chiria pentru o garsonieră este de 51 lei/lună, respectiv de 75 lei/lună pentru un apartament cu două camere.

“Contribuţia Primăriei Municipiului Brăila este de 1,5 milioane lei, concretizată prin realizarea infrastructurii necesare, respectiv canalizare, alimentare cu apă, gaze, energie electrică, realizare alei şi drumuri de acces, locuri de parcare, amenajarea spaţiului verde, realizarea a doua puncte gospodăreşti, locuri de odihnă şi două locuri de joacă pentru copii”, a declarat primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu.

El a dat asigurări că vor fi continuate demersurile de construire de noi locuinţe în Brăila în perioada următoare, în sistem ANL, ANL Credit Ipotecar sau prin încurajarea investitorilor privaţi.

În Brăila, în afară de locuinţele inaugurate marţi, mai există 48 de blocuri ANL, cu 624 de locuinţe, din care 221 apartamente cu o cameră, 403 apartamente cu 2 camere şi alte 13 locuinţe sociale destinate persoanelor evacuate sau care urmează să fie mutate din imobilele retrocedate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ