Povestea lui Marian, cerșetorul român pe care îl plânge un oraș din Italia

FOTO: Charly_7777/Pixabay.com
FOTO: Charly_7777/Pixabay.com

Moartea lui Marian Pipirea, un român de 60 de ani care cerșea pe străzi într-un mic oraș din regiunea Marche a provocat o emoție puternică printre localnici. Mulți au ajuns să-l îndrăgească mai ales pentru că românul, deși sărac, nu își uitase bunele maniere și vorbele frumoase niciodată.

Într-un articol publicat în marchenews24.it, „Care este valoarea vieții unui român fără adăpost? Adio lui Marian Pipirea”, jurnalista Monica Baldini are doar cuvinte de laudă la adresa lui Marian.

„Are o mare valoare pentru că se măsoară în ceea ce a lăsat în urmă și eu spun că a fost ceva grozav. Am trecut pe lângă locul unde stătea el pe pasajul superior din punctul de plecare al pasarelei acoperite peste calea ferată. De fiecare dată am încercat să-l ajutăm și în schimb ne-a zâmbit, ne-a dat sfaturi și ne-a vorbit în italiana stâlcită de amprenta țării sale. A fost posibil să înveți ceva de la el și seninătatea discursului și glumele lui meritau ascultate.

Marian s-a stins din viață pe 6 ianuarie în ziua de Boboteaza și nu cred că este o coincidență, cu atât mai mult că nu cred în întâmplare. (…) Marian avea inima deschisă, poate că o curăţase, o construise, o întreţinuse. Era vesel, pașnic, blând, ne-a întâmpinat ca „prieteni”, avea sentimentul fericirii, al sănătății și ne-a oferit ocazia să fim caritabili. Ne-a adus un omagiu cu prezența lui, ne-a permis să ne perfecționăm și să ne aplecăm să dăm. (…)

Și acum, a trecut la viața veșnică, îi dorim să trăiască în plinătate fără averi pe care nimeni nu le poartă, ci cu creditul său de iubire, cu marea sa dorință de viață.

Călătorie plăcută Mariano sau Marian și urcă cât mai sus pentru că știi că biletul este complet gratuit! Mulțumim pentru ceea ce ne-ai lăsat, mulțumim din inimă. Viața este viață și deține un mister în sine, își arată măreția chiar și în simpla mizerie”, și-a încheiat articolul Monica Baldini.

Pe viale Cesare Battisti, unde Marian obișnuia să cerșească, cineva a pus un buchet de flori, ca un omagiu pentru sufletul lui frumos.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here