VIDEO Posibil nou atentat terorist la Londra: un mort și opt răniți. Reacția primarului Sadiq Khan

Cel puţin o persoană a murit şi alte opt au fost rănite în urma unui posibil nou atentat terorist la Londra, în apropiere de moscheea Finsbury Park. O maşină a lovit un grup de pietoni, în ceea ce poliţia numește „un incident major”.

Răniţii au fost duşi la trei spitale, iar două persoane primesc îngrijiri medicale la locul incidentului.

Şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reţinut de martori şi a fost arestat apoi de poliţie. Potrivit autorităţilor, niciun alt suspect nu a fost identificat. Martori citaţi de ABC News spun că în duba albă ce a intrat în mulţime se aflau trei persoane, dintre care două ar fi fugit. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Ofiţerii au fost chemaţi să intervină în jurul orei locale 00,20 (2,20 ora României) şi se află încă la faţa locului. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a confirmat că serviciile de urgenţă intervin la un „incident major” în zona Finsbury Park.

„Serviciile de urgență sunt la fața locului și investighează un incident major la Finsbury Park. Urmăriți conturile poliției și ambulanței pentru detalii”, a scris el pe Twitter despre acest posibil nou atentat terorist la Londra. „Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către toți ce afectați de oribilul atac terorist asipra persoanelor nevinovate de la Finsbury Park”, a revenit el cu o nouă postare, două ore mai târziu.

Şi premierul Theresa May a vorbit despre un „incident îngrozitor”. „Toate gândurile mele sunt alături de cei care au fost răniţi, de cei apropiaţi lor şi de serviciile de urgenţă de la faţa locului”, a spus ea. Incidentul a avut loc în apropiere de circumscripţia liderului laburist Jeremy Corbyn, Islington. El şi-a exprimat „şocul” pe Twitter. “Sunt complet şocat de incidentul de la Finsbury Park, din această noapte. Am luat legătura cu moscheile, poliţia şi Consiliul Islington privind acest incident. Gândurile mele sunt alături de cei (răniţi – n.r.) şi de comunitatea afectată de acest eveniment îngrozitor”, a scris el pe reţeaua de socializare.

Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a anunţat că autovehiculului a călcat „intenţionat” credincioşii care ieşeau de la rugăciunile de noapte. Serviciul de Ambulanţă a anunţat că a trimis „mai multe resurse” la faţa locului.

Clipuri publicate online după incident arată scene de haos, în care oamenii încearcă să îi ajute pe răniţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here