Pompier erou în clubul Colectiv, prins în flagrant când lua şpagă

Ionuţ Traian Gurău (29 de ani), fost pompier în cadrul IGSU, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a Tribunalului Prahova, sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată.

Tânărul a fost prins în flagrant când primea mită, în timpul unui fagrant organizat în oraşul Otopeni, în data de 26 mai 2022, de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Fostul pompier a ajuns în această situaţie ca urmare a denunţului formulat de către un subofiţer din cadrul Şcoli de Pompieri „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti-Scăieni, conform adevarul.ro. Acesta a reclamat judiciarştilor DGA că fostul său coleg îi ceruse 15.000 de lei şi ulterior încă 1.500 de lei cu promisiunea că va interveni pe lângă persoane influente din cadrul IGSU pentru a-i găsi acestuia un loc de muncă mai bine plătit, în operativ.

Ce spune DGA

„D.G.A. – Direcţia Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeaşi zi la prinderea în flagrant, pe raza oraşului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins şi primit de la martorul denunţător suma de 1.500 lei”, se arată într-un comunicat DGA. Anterior, persoana în cauză, arată sursa citată, a pretins şi primit suma de 15.000 lei de la martorul denunţător pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul aprobării solicitarii de mutare la o structură operativă din cadrul I.G.SU, lăsând impresia subofiţerului că are infuenţă asupra acestora.

Imediat după ce a fost prins primind banii, fostul pompier a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind reţinut pentru 24 de ore şi ulteiror prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Ionuţ Traian Gurău este unul dintre pompierii eroi care a intervenit pentru salvarea tinerilor captivi în incendiul de la Colectiv. Acesta declara pentru site-ul independentonline.ro că, în noaptea respectivă, a salvat trei persoane cu care a rămas prieten.

A salvat 3 tineri din flăcări

„Îmi aduc aminte că două săptămâni nu am fost om. Nu puteam mânca, nu eram în stare să mă concentrez, îmi aminteam mereu tot. Iar în noaptea aia, când am ajuns acasă, n-am fost în stare să dorm. M-am îmbrăcat şi m-am dus la spitale după ei, să ştiu că sunt bine. Au fost, Slavă Domnului! Dar pentru ei traumele de-atunci nu se vor vindeca niciodată”, povestea Gurău în iulie 2020 pentru sursa citată. Acesta a precizat că a demisionat din cadrul ISU „din motive personale”, angajându-se apoi în cadrul unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă din Ialomiţa.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Ceea ce nu stiti despre acest individ este ca dupa ce a activat la serviciul privat de pompieridin Ialomita acesta a fost angajat la o firma care ofera servicii de ambulanță privata din Bucuresti unde in decurs de aproape 2 luni a luat imprumut diverse sume de bani fara a le returna ca mai apoi sa distruga total o autospeciala Ambulanță a aceluiasi serviciu de ambulanță . Intamplarea a avut loc intr-o localitate dinJudețul Călărași si același individ a facut comanda de Autoplatforma care a venit la locul accidentului . Ulterior dupa ce masina a fost urcata pe platforma, in locul banilor ce se cuveneau pentru transportul autospecialei (sau a ce mai ramasese din ea) de la locul accidentului in curtea unui service auto de pe Soseaua Andronache din Bucuresti soferul a primit niste documente false emise in numele IGSU Calarasi! Spunandu-i soferului ca se va face plata de catre IGSU si ca el este angajat al IGSU. In autospeciala s-au gasit de asemenea si straie preoțești semn ca acest individ nu era doar pompier sau sofer de ambulanta ci probabil si preot. In orice caz autospeciala a ajuns in curtea service-ului dar pe el nu l-a mai vazut nimeni. Toate cele scrise pot fi dovedite cu foto si marturii . Va puteți interesa la serviciul de ambulanța privata AmbuMed București ,toata lumea stie povestea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.