Poluare de amploare la marginea Capitalei

Locuitorii din Bragadiru se plâng că de două săptămâni simt un miros puternic de gaze, în special seara. Au fost făcute peste 200 de sesizări  la Garda de Mediu, dar sursă de poluare nu a fost identificată.

Comisarii de mediu au început controalele la depozitele din Ilfov, fiind suspiciuni că mirosul ar proveni de la descompunerea unor deșeuri. Mirosul înțepător de gaze se simte și în alte zone periferice ale Bucureștiului. În perioada 16-31 ianuarie, peste 235 de sesizări au ajuns la comisarii Gărzii de Mediu Ilfov pentru localitățile: Bragadiru, Măgurele, Berceni și Popești Leordeni, potrivit digi24.ro.

Locuitorii din Bragadiru au început acum 2 săptămâni să simtă un miros insuportabil,  și indicii de monitorizare din jurul Bucureștiului fiind roșii, ceea ce înseamnă că poluarea era la un nivel ridicat. Din weekend, mirosul a reapărut. „Dacă vorbim de mirosurile de gaze, ne referim mai degrabă la surse de poluare precum gropile de gunoi și încălzirea termică. Este un gaz care se produce în urmă descompunerii deșeurilor. Când se simte acest miros este clar că la groapă de gunoi nu se gestionează cum trebuie gazul. Ori este eliminat în atmosferă direct, sau ars la prea puține grade”, a declarat Oana Neneciu, activist de mediu


]
=

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here