Poliţiştii vor cotă parte din lemnul furat pe care îl confiscă: Ar fi motivant!

paduri taiate, google
paduri taiate, google

Președintele Corpului Național al Polițiștilor din Suceava, Marius Ciotău, este de părere că polițiștii ar trebui să primească un procent din valoarea lemnului pe care îl confiscă în trafic.

CITEŞTE ŞI: Peste 500.000 de euro cash, găsiţi la interlopii implicaţi în mafia cazinourilor

El a explicat că o astfel de prevedere legislativă a existat până în 2010, când legea a fost modificată. În prezent, o parte din fondurile obținute din valorificarea masei lemnoase confiscate revin instituției din care face parte agentul constatator, nu intră în buzunarul polițistului care a muncit efectiv pe teren.

„Dorim să prezentăm această propunere Corpului Național al Polițiștilor. Cerem la revenirea legislației în conformitate cu HG 232 din 7 martie 1990, care în prezent este abrogată. Acea hotărâre spunea, la articolul 3, că pentru cointeresarea personalului silvic și a organelor de Poliție în apărarea pădurilor se propune constituirea unui fond special de premiere. Mai exact, 35% din valoarea materialelor legal confiscate prin acte de contravenții silvice și valorifiate de ocolale silvice, precum și 20% din valorificarea materialelor lemnoase și a despăgubirilor stabilite pe baza actelor de constatare constituie fond de premiere. Acele fonduri de premiere stimulau într-o anumită măsură activitatea de constatare”, a declarat Marius Ciotău.

Rezultate obţinute

Liderul organizației profesionale este de părere că dacă se va reveni la vechea legislație se vor îmbunătăți și rezultatele obținute de polițiști pe linie silvică.

„În prezent, Legea 171/2010 spune că sumele prevăzute la aliniatul 7 se virează în bugetele instituțiilor din care fac parte agenții constatatori care au realizat confiscarea. Deci aceste sume există și pot constitui un fond de premiere a celor care și-au desfășurat activitatea pe linie silvică”, a mai spus Marius Ciotău.

Săptămâna trecută, șeful ANAF a declarat că angajaţii de la stat nu mai trebuie plătiţi unitar, ci în funcţie de performanţă şi de rezultate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.