Poliţişti din Ilfov, prinşi cu şpăgi: Somau şoferii să le dea bani!

Lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat, joi, șase percheziții domiciliare, din care două la sediile unor instituții publice din cadrul I.P.J. Ilfov, respectiv la sediul Poliției Oraș Chitila și la sediul Postului de Poliție Chiajna.

Patru agenți de poliție din cadrul celor două structuri de poliție și doi polițiști locali din cadrul Poliției locale Chiajna au fost luaţi pe sus.

Ce spune DGA

„În fapt, în perioada 2020-2021, patru agenți de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov-Poliția Oraș Chitila și doi polițiști locali din cadrul Poliției locale Chiajna au fost implicați în săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care, la data de 28.07.2022, a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru patru dintre aceștia pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la luare de mită”, se arată într-un comunicat de presă.

CITEŞTE ŞI: Fost şef al Casei de Sănătate, condamnat pentru o şpagă COLOSALĂ! Conturi în Elveţia şi Insulele Antile

În sarcina polițiștilor s-a reținut faptul că au primit sume de bani cu titlu de mită pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale unor persoane fizice cu ocazia opririi acestora în trafic, ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul rutier, respectiv neacordare de prioritate și depășirea limitei de viteză pe drumurile publice.

Față de cei patru inculpați s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în continuare se efectuează cercetări față de doi suspecți, polițiști locali, în stare de libertate, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here