Polițist reținut în cazul furtului a 300.000 € din seiful unei bătrâne. Agentul păzea victima imobilizată

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un poliţist împreună cu trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în legătură cu sustragerea a 300.000 de euro dintr-un seif care era în locuința unei femei din localitatea Pâncota.

Ea fusese imobilizată în locuinţă.

Cinci percheziţii domiciliare soldate cu reţineri

Reţinerile au avut loc după ce, joi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au efectuat cinci percheziţii domiciliare,

„Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor criminalişti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară. Acest lucru la imobilele a patru bărbaţi. Ei aveau vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comună Şiria. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota. De unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro. Iar ceilalţi doi, unul fiind agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Pâncota, ar fi asigurat ieşirea din imobil”, a comunicat vineri, IPJ Arad.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie. La domiciliul unuia dintre suspecţi au fost găsite 22.380 de ţigarete, marcate necorespunzător. Ele sunt susceptibile a proveni din contrabandă. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Împotriva celor patru a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore. Ei au fost introduşi în arestul IPJ Arad. Suspecţii vor fi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

Polițist suspendat

Agentul de poliţie implicat, ca urmare a inceperii acţiunii penale, a fost pus la dispoziţia unităţii. El va fi suspendat din funcţie.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad acţionează pentru siguranţa comunităţii. Dar şi pentru tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni. Indiferent de calitatea acestora. Instituţia noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu. Și îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate”, comunica IPJ.

În noiembrie 2020, poliţiştii arădeni demaraseră verificări după ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furaţi dintr-un seif aflat în casa unei femei de 87 de ani. Ea locuia în localitatea Pâncota. Victima povestise că o persoană mascată a intrat peste ea în locuinţă. Ea a spus că a agresat-o până a spus unde ţine banii, potrivit .digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here