Poliţia Rutieră explică de când şi cum vor putea fi ridicate maşinile parcate neregulamentar

Primăria Constanța ridică mașinile parcate neregulamentar

Mașinile parcate neregulamentar pe carosabil și pe trotuar vor putea fi ridicate numai de administrația publică locală sau de administratorul drumului public.

Acest lucru se va putea face după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a HG care modifică și completează Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, a anunțat marți chestorul de poliție Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.

„Polițiștii locali și naționali dispun ridicarea mașinilor prin dispoziție scrisă, urmând ca administratorul să o pună în aplicare, în sensul ridicării, transportului și depozitării mașinii”, a spus Florentin Brăcea. Potrivit prevederilor noului Regulament, mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate non-stop și nu mai pot fi transportate la spațiul de depozitare decât pe platformă, și nu tractate.

Brăcea a mai spus că sancțiunile care se aplică în cazul staționării neregulamentare rămân neschimbate, respectiv: 250 de lei plus trei puncte penalizare, dacă amenda este achitată în două zile lucrătoare. El a adăugat că și-ar dori ca ridicarea mașinilor să se desfășoare în zonele și locurile unde sunt probleme reale, iar această măsură să fie suplimentară, și nu un scop în sine.

„În zonele centrale, în zonele aglomerate, în zonele cu probleme, nu în alte zone. Măsura ridicării ar trebui să fie o măsură suplimentară. Nu putem să gândim direct către măsura ridicării, că nu ăsta este scopul, să le ridicăm. Să le luăm gradual, mai întâi sancțiuni în zona respectivă. Dacă este o problemă și nu se poate rezolva, se vine cu măsura ridicării”, a spus Brăcea.

Potrivit oficialului Direcției Rutiere, Hotărârea de Guvern care modifică și completează Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobată prin HG 1391/2006, conține și o serie de prevederi care vizează și bicicliștii. Astfel, bicicleta trebuie să fie dotată cu sistem de avertizare sonoră. Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie echipată cu lumină de culoare galbenă, în față, iar în spate cu lumină roșie. Totodată, trebuie să fie echipată cu dispozitive reflectorizante, amplasate pe roți, și se recomandă ca la depășirea unei biciclete distanța laterală să fie de 1,5 metri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here