Poliția Română intervine în scandalul de la IPJ Timiș. Agentul de poliție, care s-a opus amenzilor Covid-19, va fi reangajat

sursa foto: Politia Romana
sursa foto: Politia Romana

Kovacs Valer, polițistul de la IPJ Timis, care s-a opus public amenzilor pe perioada stării de urgență, a fost anunțat, în urmă cu câteva zile, de șefii săi că urmează să fie trecut în rezervă pe „motive disciplinare”. Poliția Română anunțat, însă, că revocă decizia IPJ Timiș, astfel agentul va fi reangajat.

„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:La data de 21 mai 2020, în temeiul art. 7 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în urma analizei plângerii prealabile realizate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost dispusă revocarea dispozițiilor șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș din 12 și 13 mai 2020, care au stat la baza încetării a raporturilor de serviciu în cazul unui agent de poliție, urmând ca Inspectoratul de Poliție Județean Timiș să dispună măsuri potrivit competențelor”,  a transmis Poliția Română.

În urmă cu câteva zile, IPJ Timiș a comunicat decizia de trecere în rezervă a agentului invocând niște sancțiuni disciplinare.

Zeci de oameni și-au arătat susținerea față de polițist pe Facebook și au făcut o petiție online, în care solicită ministrului Marcel Vela să nu permită acest abuz.

”Catre domnul ministru de interne Marcel Vela. In aceste zile, politistul Kovacs Valer, cel care a vorbit la telefon cu primul ministru, a fost instiintat ca urmeaza sa fie trecut in rezerva! E posibil asa ceva? Care sunt motivele? Faptul ca a facut publice unele lipsuri din IPJ Timis sau ca a vorbit la telefon cu primul ministru de amenzile obligatorii? Daca sunteti corecti, va rugam sa luati masuri! Solicit tuturor sa fie alaturi de acest politist!”, se arată în petiția online.

Un polițist care s-a opus amenzilor Covid-19, înștiințat că urmează să fie trecut în rezervă

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.