Poliția Română, despre accidentul în care au murit doi polițiști din Brăila: mașina avea revizia efectuată în luna mai

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a transmis un comunicat de presă, prin care precizează că autospeciala în care au ars de vii, marți noapte, doi polițiști din Brăila avea revizia făcută în luna mai, iar inspecţia tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021. La data producerii accidentului, autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de Km. Reacția IGPR vine după ce Sindicatul Polițiștilor Europol a precizat că autoturismul ar fi fost „un sicriu pe roți”.

„Urmare a apariției în spațiul public a unor informații eronate, referitore la tragicul accident rutier petrecut în cursul serii de ieri, pe raza comunei Ianca, din județul Brăila, în urma căruia doi polițiști și-au pierdut viața, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări. Colegii se aflau în serviciul de patrulare, cu o autospecială de poliție Dacia Logan, an de fabricație 2018, inscripționată și dotată cu rampă de avertizare optico – acustică. Autospeciala avea revizia efectuată în luna mai 2020, la reprezentanța producătorului din Brăila, iar inspecția tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021”, a transmis Poliția Română.

Potrivit IGPR, la data producerii accidentului, autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de Km. Expertiza tehnică, precum și celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier.

„Considerăm că este prematur ca unele persoane să-și exprime opiniile vis-a-vis de modul în care acesta s-a produs, mai ales dacă nu cunosc toate datele din anchetă. Este regretabil că unii reprezentanți ai organizațiilor sindicale, aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-și face imagine, nefiind informați corect și propagând în spațiul public date eronate, de natură a denigra instituția.Asigurăm cetățenii că, la finalul anchetei penale, vom transmite public concluziile acesteia.  Transmitem, încă o dată,  condoleanțe familiilor colegilor noștri și mulțumim tuturor celor care în aceste clipe grele sunt alături de noi”, a transmis Poliția Română.

VIDEO Doi polițiști din Brăila și-au pierdut viața într-un accident rutier. Imagini cu mașina în flăcări

Cine sunt cei doi polițiști care au murit carbonizați în accidentul din Brăila. Polițista avea doar 21 de ani VIDEO

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here