Val de amenzi în trafic: 6.000 de șoferi vitezomani, sancționați și 800 de permise, reţinute într-o zi

FOTO: Poliția Română/Facebook

Peste 6.000 de șoferi care nu au respectat viteza legală, punând în pericol siguranța traficului, au fost sancționați, doar într-o singură zi, informează Inspectoratul General al Poliției Române. Au fost reţinute peste 500 de permise de conducere pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise.

„În ziua de 4 iunie 2020, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., polițiștii au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.Astfel, au fost aplicate 9.044 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6.024 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancțiuni la  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 130 de sancțiuni pentru alte acte normative”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost constatate 48 de infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice.

VIDEO Un șofer care transmitea live pe Facebook a provocat un grav accident cu șase victime

Un polițist aflat în timpul liber a intervenit la accidentul din județul Galați:„Am plecat plângând de acolo. A murit o parte din mine”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.