VIDEO Vremea rea face ravagii. Polei pe Autostrada Soarelui, trenuri întârziate la intrarea în București

polei pe Autostrada Soarelui

Riscul formării de polei pe Autostrada Soarelui este ridicat, iar autorităţile făc apel la şoferi să circule cu prudenţă. Meteorologii au emis cod portocaliu de polei în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza carosabilului ud şi a temperaturilor scăzute există riscul formării de polei pe Autostrada Soarelui, Bucureşti – Constanţa. Între localităţile Fundulea şi Lehliu, pe anumite porţiuni s-a format deja strat de polei. În zonă se acţionează cu material antiderapant. Până la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost semnalate accidente rutiere în zonă.

Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul şi sud-vestul ţării se află, începând de joi de la ora 4,00 până vineri la ora 14,00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova şi la munte.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Harghita, Prahova şi Vrancea. În Constanţa şi Tulcea este şi ceaţă, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Polei pe Autostrada Soarelui, restricții de circulație între Buzău și Brăila

Din precipitațiilor de ploaie înghețată ce produce polei pe partea carosabilă, CNAIR si Poliția Rutieră au decis restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe  sectorului de drum Buzău și Brăila de pe DN 2B (km 8+100 – km 38+000).

Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației. CNAIR face apel la șoferi să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Polei pe Autostrada Soarelui și probleme pe calea ferată

Joi dimineața trenurile circulă în condiții speciale la intrarea în Capitală, între stațiile Periș-Buftea-Chitila-București Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact, a anunțat CFR SA.polei pe autostrada soarelui

În timpul circulației apar fluctuații de tensiune și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, ceea ce necesită o nouă conectare a acestora la linia de contact pentru a-și putea continua mersul.

LĂSAȚI UN MESAJ

*