PNL se încaieră cu PSD pe Constituţie

Falcă critică bugetul Falcă amenință cu proteste Gheorghe Falcă în război cu Armata

Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, a declarat miercuri că revizuirea Constituției este o temă falsă, lansată de politicieni care nu știu ce presupune o astfel de reformă.

CITEŞTE ŞI: PSD aruncă mănuşa către PNL: Pensii, salarii şi alocaţii MĂRITE imediat

Liberalul a vorbit și despre PNRR, punctând că România nu va mai primi banii europeni dacă nu se va ține de reformele la care s-a angajat.

„Nevoia de reformare a Constituției e o nevoie falsă și politicienii care insistă pe acest domeniu chiar nu conștintizează ce înseamnă reforma constituțională”, a declarat Falcă.

Tema a fost lansată în spațiul public de PSD și UDMR.

Revizuirea Constituţiei

Când a anunțat că participă la negocierile pentru formarea noului guvern, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a punctat: „Această coaliție are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

„Vrem să mergem cu un program consistent, inclusiv reforma statului prin reviziuirea Constituției”, a insistat Kelemen ulterior.

Mesaje în același sens au venit de la PSD. „Cred şi credem că în acest moment o discuţie serioasă legată de Constituţia din anii ’90, la 30 de ani de atunci”, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele social-democraților.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here