PNL a călătorit în timp pentru a se război cu Dragnea

PNL a călătorit în timp pentru a se război cu Dragnea
Foto: Ecopolitic

PNL a călătorit în timp pentru a se război cu Dragnea. Asta după ce liberalii au avut o revelație: liderul PSD a fost validat ilegal în Parlament.

Luminați în sfârșit, liberalii cer acum CCR invalidarea mandatului de deputat pentru Dragnea, chiar dacă evenimentul reclamat s-a petrecut în anul de grație 2016.

PNL a călătorit în timp pentru a se război cu Dragnea. Reîntors în prezent, a bătut la ușa CCR

Peneliștii își argumentează cererea făcută Curții Constituționale pe faptul că sentința prin care Liviu Dragnea a fost condamnat, definitiv, în dosarul ”Referendumul” include nu numai pedeapsa la închisoare cu suspendare ci și interzicerea drepturilor electorale timp de trei ani. Iar cum sentința definitivă a fost dată în aprilie 2016, rezultă că până în aprilie 2019 Dragnea nu putea să fie ales și să fie ales. Respectiv nu putea ajunge în 2016 nici parlamentar și nici președintele Camerei Deputaților.

Când reclamă validarea mandatului de deputat al lui Dragnea, liberalii trimit și la prevederile Regulamentului Camerei Deputaților, la articolul 7.(3) mai exact.

”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat în cazul în care constată încălcarea prevederilor legale privind condiţiile de eligibilitate şi în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă şi irevocabilă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, spune acest articol.

Prevederi în care cazul Dragnea se încadrează ce-i drept perfect din moment ce acesta a fost condamnat pentru infracțiuni comise în timpul referendumului din 2012 (de demitere a lui Băsescu – n.r.) – deci exact pentru ”infracţiuni legate de derularea procesului electoral”. Concluzia: liberalii au motiv să ceară CCR-ului încetarea mandatului de deputat pentru Dragnea.

Bine ar fi însă ca liberalii să explice și de ce au avut nevoie de mai bine de doi ani până să priceapă mecanismul ”ilegal” prin care Dragnea a ajuns deputat.

Pesediștii nu dau doi bani pe sesizarea PNL

Mult mai iute în reacții decât peneliștii, Eugen Nicolicea a reacționat imediat după ce a devenit public demersul PNL.

”Acest incident este o prostie marca PNL. Sesizarea la Curte se face pe încălcări ale Constituției, nu pe păreri personale. Ce susțin ei este o prostie. Corpul PNL a votat în masă pentru toate mandatele. Mandatul poate fi anulat dacă a fost obținut prin fraudă. Ei au dat o interpretare extinsă. E o zarvă sortită eșecului din start”, a decretat Nicolicea într-o intervenție televizată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*