PMB vrea să dea gratuit un teren către Protoieria Sectorului 6, pentru a construi o biserică

Protoieria Sectorului 6

Primăria Capitalei vrea să ofere către Protoieria Sectorului 6 un teren de 149 mp din cartierul Militari pentru construirea unei biserici, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Protoieriea Sectorului 6 susţine că cele şase biserici din cartierul Militari sunt la distanţă mare una de cealaltă, iar la ele sunt arondate aproximativ 48.000 de familii, astfel că Arhiepiscopia Bucureştilor a aprobat construirea unei biserici noi.

Potrivit proiectului de hotărâre citat de News.ro, Protoieria Sectorului 6 ar fi găsit două terenuri, unul pe strada Cernişoara nr. 28, de 198 de metri pătraţi, care a şi fost cumpărat, şi altul pe strada Dagâţa nr. 6, pentru care s-a încheiat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare.

Protoieria spune însă că suprafaţa nu este suficientă pentru construirea noii biserici şi solicită municipalităţii să-i ofere gratuit terenul viran de 149 de metri pătraţi din strada Cernişoara nr. 30. „Referitor la Adresa Protoieriei Sector 6 Capitală, înregistrată la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti cu nr. 1536499/26.07.2017, la Cabinet Primar General nr. 5214/27.07.2017 şi la Direcţia Patrimoniu sub nr. 10827/28.07.2017, prin care solicităm concesionarea suprafeţei de teren de 149 de metri pătraţi, situat la adresa str. Cernişoara nr. 30, sector 6, revenim cu rugămintea să aprobaţi transmiterea dreptului de folosinţă cu titlu gratuit către Protoieria Sector 6 Capitală a suprafeţei respective, în vederea contruirii unei noi biserici”, este nota trimisă primarului Capitalei de către Protoieria Sectorului 6.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here